vloeibare afdekking

Vloeibare zwembadafdekking

Een vloeibare afdekking is de duurzame en geldbesparende oplossing voor de hoge kosten van zwembadonderhoud. Een vloeibare afdekking kan de energiekosten van elk zwembad, binnen of buiten, met wel 45% verlagen. Deze doet dit door op vier fronten een duurzame oplossing te bieden.

 • Verlaagt de energiebehoefte voor zwembadverwarming
 • Verlaagt de energie behoefte voor de verwarming van de zwembadruimte
 • zorgt voor een lager energieverbruik bij ontvochting
 • Werkt bij buitenbaden als een solardeken

Een vloeibare zwembadafdekking, lichter dan water, die de verdamping van zwembadwater tegengaat. De vloeibare eigenschap zorgt ervoor dat de afdekking op elk zwembad toepasbaar is en zelfs gedeeltelijk werkt wanneer het zwembad in gebruik is.

 • Bewezen kostenbesparing tot wel 45%
 • Een rendement op investering van gemiddeld 300 tot 600%
 • Al 20 jaar een groot internationaal succes
 • Biologisch afbreekbaar
 • Volledig getest op veiligheid door Kiwa
 • Niet waarneembaar bij zwemmers. reuk en smaak vrij. Blijft niet achter op haar of badkleding
 • Geen zichtbare afdekking
 • Past op elk type bad, regulier of overloop. Ongeacht de groote van het bad

Net als een conventionele zwembadafdekking remt een vloeibare afdekking verdamping. Verdamping is de voornaamste bron van energieverlies en zorgt dat een zwembad langdurig verwarmd moet worden. Ongeveer 70% van de kosten die gemaakt worden om een bad te verwarmen wordt veroorzaakt door verdamping. Het is dus zaak deze tot een minimum te beperken.
Door een onzichtbare, slechts 1 à 2 moleculen dikke laag vloeistof over uw bad te verspreiden wordt deze verdamping tegengegaan.

Een vloeibare afdekking is gemaakt uit zorgvuldig gekozen bestanddelen die samen lichter dan water zijn en dus op het water blijven drijven. De gebruikte bestanddelen trekken elkaar aan, als ware het magneten.Op deze manier wordt er bovenop het wateroppervlak een dunne, ‘afsluitende’ – maar geheel onzichtbare – laag gevormd die de warmte zolang mogelijk in het water houdt. Je kan dus gewoon zwemmen.

Zodra een zwemmer het water betreedt ontstaat een gat in de vloeibare laag. Echter, zodra de zwemmer het water verlaat zal de laag zich door de moleculaire aantrekkingskracht direct weer sluiten. Zodra de moleculaire laag weer gesloten is vermindert deze de verdampingssnelheid met de helft!!

Men gebruikt de vloeibare afdekking om verschillende redenen: De afdekking past op elk bad, ongeacht grootte of vorm; bespaart energie; verlaagt de luchtvochtigheidsgraad bij binnenzwembaden; is gemakkelijk in gebruik (handmatig of automatisch); spaart water en chemicaliën die anders zouden verdampen; remt verdamping óók wanneer het bad in gebruik is; etc.

Een vloeibare zwembadafdekking is geschikt voor zowel binnen- als buitenzwembaden, groot of klein, conventioneel of overloop (vraag naar dosering) en kan evt. in combinatie met een aanwezige afdekking gebruikt worden voor optimale resultaten!

ga('set', 'forceSSL', true); ga('send', 'pageview');