Overige informatie Alles over afdekkingen

Noppenfolie afdekking.
Zomerafdekkingen worden ook wel isolatieafdekkingen of isolatiedekens genoemd.
Met het plaatsen van een zomer afdekking op de momenten dat u het bad niet gebruikt behaalt u een aantal voordelen:

1) De folie geeft de zonnewarmte door aan het water en kan de temperatuur met 5 °C of meer doen stijgen. Door de isolatiewerking koelt het bad ook minder snel af omdat de warmte er niet gemakkelijk uit kan.
2) Tevens vermindert de folie het verdampen van het water tot mogelijk 90 %.

Winterafdekking.
De winterafdekkingen worden normaliter éénmaal per jaar geplaatst en éénmaal per jaar weer verwijderd.
Door het plaatsen van een zwembad winter afdekking heeft u als grootste voordeel dat het o.a. bladval in uw bad voorkomt.
Er zijn 2 soorten winterafdekkingen, te weten winternetafdekkingen en volwaardige winterafdekkingen.
Een winternetafdekking voorkomt alleen maar dat er blad en ander vuil in uw bad komt, deze wordt voornamelijk ingezet bij grotere baden omdat per vierkante meter deze afdekking lichter is ten opzichte van een dichte winterafdekking.
Een volwaardige, lichtdichte winterafdekking zorgt er tevens voor dat er tijdens de maanden waarin u het bad niet gebruikt minder kans is voor algen en bacteriënvorming in uw bad doordat er geen licht bij het water komt. U heeft in het voorjaar minder onderhoud voordat u uw bad kunt gebruiken.
Het is wel aan te raden om alsnog overwinteringvloeistof aan uw bad toe te voegen.

4-Seizoenenafdekking.
Met de 4-seizoenenafdekking heeft u een geschikte afdekking voor zowel de zomer als de winter.
In de zomer wordt de warmte in uw bad gehouden en in de winter blijft het licht buiten het bad zodat algen en bacteriën geen kans krijgen. Mocht u voor een solar uitvoering hebben dan wordt het bad in de zomer opgewarmd maar komt het licht er ook door in de winter, dus heeft u wel iets meer schoon te maken in het voorjaar.
Onze 4-Seizoenafdekking ‘Securit’ voldoet tevens aan de strenge AFNOR norm, wat een aanduiding is voor de veiligheid van uw kinderen.

Foamafdekking.
Foamafdekkingen worden ook wel folieafdekkingen genoemd.
Tast u voor een zomerafdekking iets dieper in de buidel dan kunt u een foamafdekking aanschaffen. Deze werkt net iets anders en heeft geen noppen. Kwalitatief zijn deze een stukje beter (want hebben een iets hogere isolatiewaarde) maar juist daarom zijn ze dus ook weer duurder.
Een folieafdekking is ook zeer geschikt voor de baden waar de installatie desgewenst nagenoeg volautomatisch kan worden uitgevoerd. Dat kan met de noppenfolie-afdekkingen bijvoorbeeld dus niet.

Lamellenafdekking.
Een lamellenafdekking is het neusje van de zalm.
Met een lamellenafdekking gaat u voor het beste in kwaliteit, veiligheid, comfort en uitstraling.
Zonder fysieke inspanning bedient u het afdeksysteem met één druk op de knop, of afstandsbediening, volledig automatisch met ingebouwde begin- en eindstop.

De eenvoudige bediening zorgt ervoor dat u het dek ook efficiënt gebruikt, wat ten goede komt aan de energiekosten, veiligheid en onderhoud, immers één druk op de knop….

X